GASTRONOMY

GASTRONOMY

«Μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας

45' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ταμπουλέ

 250 γρ. πλιγούρι ψιλό
 140 ml χυμός λεμονιού
 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
 50 γρ. κολοκυθόσποροι
 2 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
 1/2 μικρό κοκκινόφλουδο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
 ξύσμα από 1/2 λεμόνι
 30 ml ελαιόλαδο

Για το κουνουπίδι

 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρίς το σκληρό μέρος του κοτσανιού, κομμένο σε 4 ισόπαχες φέτες
 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου
 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ταμπουλέ

Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας, αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τον μισό χυμό λεμονιού (70 ml) και το πλιγούρι, συμπληρώνουμε με 180 ml ζεστό νερό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό.
Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ταμπουλέ (εκτός από τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού) και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Κουνουπίδι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε εκεί τις φέτες κουνουπιδιού σε μονή στρώση.
Τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις αλατοπιπερώνουμε.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά από τη μία πλευρά.
Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα σκέτο μικρό αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου και του κύμινου για 30-40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Τους κοπανίζουμε στο γουδί, τους ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό, αλατοπίπερο και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Ξεφουρνίζουμε το κουνουπίδι και μοιράζουμε τις φέτες σε πιάτα.
Από πάνω μοιράζουμε κουταλιές από το ταμπουλέ και περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για 15η φορά στην ιστορία της, καθώς επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ χάρη στα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους. Οι παίκτες του Κάρλο Α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης το σήκωσε ξανά, καθώς νίκησε την Ντόρτμουντ 2-0 στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για 15η φορά στην ιστορία της. . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι έγραψε ιστορία οδηγώντας τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League με το 2-0 επί της Ντόρτμουντ, αφού σήκωσε το τρόπαιο για πέμπτη φορά με την ιδιότητα του προπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ συνεχίζει να γιγαντώνει το μύθο της καθώς με την επικράτησή της με 2-0 επί της Ντόρτμουντ στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά στην ιστο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Γρίφος» παραμένει ο θάνατος της 57χρονης κομμώτριας από την Πάτρα που κατέληξε λίγες ώρες μετά τη λιποαναρρόφηση στην οποία υποβλήθηκε.Ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια της 57χρονης αναμέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εικόνα του κατεστραμμένου εκλογικού περιπτέρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα,είναι πραγματικά αποτρόπαια. Προκαλεί όχι μόνο οργή, αλλά και απογοήτευση, το ότι κάποιοισυμπολίτες μας, πιθανώς νέοι ά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι, σήμερα το μεσημέρι, στην Πλαζ, όταν ένας άνδρας περίπου 40 χρονών, κυκλοφορούσε γυμνός. Στην παραλία υπήρξε αναστάτωση και αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, που το
Image
Image

Search