ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Αϊτή: 13 νεκροί από την κακοκαιρία – «Σχεδόν όλη η χώρα κινδυνεύει»

Δεκατρείς οι νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αϊτή. Πάνω από 2.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να ενταθούν το Σαββατοκύριακο (04 – 05.05.2024), προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι στον βορά της Αϊτής και να υποστούν ζημιές χιλιάδες σπίτια από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας της Καραϊβικής.

«Αν ζείτε κοντά σε ποταμό, ρέμα ή σε πλαγιά βουνού, απομακρυνθείτε εσπευσμένα», προειδοποίησε η αϊτινή πολιτική προστασία.

Σχεδόν όλη η χώρα κινδυνεύει εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας, τόνισε η μετεωρολογική υπηρεσία, προειδοποιώντας για ξαφνικές πλημμύρες.

Κοντά στην πόλη Καπ Αϊτιάν, κατολίσθηση προκάλεσε την κατάρρευση σπιτιών και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών το βράδυ της 2ας Μαΐου.

Πάνω από 2.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Οι «πληγές»

Η βόρεια Αϊτή χαρακτηρίζεται επίκεντρο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα, ωστόσο ούτε αυτή η περιοχή έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος: Κακοποιοί που προσπαθούν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες, διαπράττουν λεηλασίες, απαιτούν δωροδοκίες από καλλιεργητές και κτηνοτρόφους…

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ακόμη πως διαπίστωσε «μεγάλες απώλειες» εκτρεφόμενων ζώων στον βορρά, ενώ στο κεντρικό τμήμα της χώρας αγροκτήματα υπέστησαν «καταστροφές».

Οι καταστροφές καταγράφονται εν μέσω κρίσης στην Αϊτή, όπου το νέο συμβούλιο μετάβασης σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες  – ονόμασε υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κατόπιν ανακάλεσε τον διορισμό – καθώς συμμορίες έχουν κλιμακώσει ραγδαία τη βία τους τελευταίους μήνες.

 

https://www.newsit.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 15χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκεδικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστορία της γνωστής κομμώτριας από την Πάτρα, Χαράς Ιωαννίδη συγκλονίζει. Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή τω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search